Woningdetails

Overzicht  
Vilsterseweg 24
VILSTEREN
€ 513.100 k.k.


< Terug naar selectie
Omschrijving
De gesprekken om tot bezichtigingen te komen hebben inmiddels geresulteerd in een volle agenda op de beschikbare momenten waardoor het aanvragen van bezichtigingen niet meer mogelijk is.
Wilt u heerlijk wonen op pittoresk Landgoed Vilsteren? Dan is deze charmante voormalige woonboerderij misschien wel uw toekomstige woning!

Landgoed Vilsteren is een erg fijne plek om te verblijven, op korte afstand van Ommen, Raalte maar ook Zwolle is met 10 autominuten te bereiken. Prachtige natuur, mooie landgoederen, rust, ruimte maar ook alle voorzieningen zijn in de buurtgemeenten ruimschoots aanwezig.

Nagenoeg alle woningen op het Landgoed staan op erfpachtgrond van het Landgoed Vilsteren, zo ook deze woonboerderij. Dit betekent wel het bezit van de woning maar niet de ondergrond, hiervoor zijn afspraken vastgelegd in het erfpachtcontract waar ook de “spelregels” in staan.

Deze woonboerderij is in 1966 nagenoeg geheel opgetrokken (de voorgevel is blijven staan), hierbij is gebruik gemaakt van passende materialen en afwerking. De woning beschikt over een slaap-en badkamer op de begane grond en is daardoor ook zeer geschikt voor de mensen die graag op de toekomst voorbereid zijn en alle voorzieningen op de begane grond wensen. De huidige eigenaren wonen er vanaf 1996 en toen is er wederom een grote slag gemaakt (badkamer; toilet; riet; vloerisolatie; muurisolatie etc.).

Om de woning ligt een prachtige tuin met boomgaard, veel privacy en elk jaargetij beleeft zijn eigen sfeer. Op het erf is tevens een volledig geïsoleerde ruime garage aanwezig met ruime bergzolder. De garage heeft meer dienst gedaan als 2e verblijfsruimte, hierdoor is er tevens een toilet maar ook een keukenblok aanwezig, dus voor velerlei doeleinden geschikt. Daarnaast nog een voormalige hooiberg waar men een fijn overdekt terras van heeft gemaakt.

Kortom, een hele fijne woonplek met erg veel mogelijkheden, of dit alles bij u past mag u zelf concluderen aan de hand van de foto’s, de plattegronden en eventueel een bezichtiging.

Aan de voorzijde de formele entree met zeer ruime hal, hier treft u de meterkast, trapopgang, toilet en doucheruimte aan en tevens aan de voorzijde de ouderslaapkamer. Vervolgens de tuingerichte woonkamer met fraaie schouw voorzien van rookkanaal, middels doorloop naar de semi open keuken met net keukenblok voorzien van diverse inbouwapparatuur en deur naar de compacte kelder, aansluitend de achterentree met bijkeuken en plek voor de witgoed en cv-installatie.
Op de verdieping de overloop, aan de achterzijde twee slaapkamers elk voorzien van vaste kast. Aan de voorzijde de vierde slaapkamer en de tweede badkamer.

De (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 3.933,- per jaar. Om de woning in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de canon gekapitaliseerd tegen 3% rente en dat resulteert in een fictieve grondwaarde van € 133.100,- met de bieden vanafprijs van de woning van € 380.000,- komt de publicatieprijs op Funda samen op € 513.100,-. Uiteindelijk zullen de biedingen gaan over de waarde van de opstal en is de erfpacht een vast gegeven en niet afkoopbaar.

Hypotheken verstrekken op woningen met Erfpacht is anders dan met eigen grond, wij adviseren u vooraf goed te laten inlichten over de mogelijkheden. Vermeld hierbij dat primair het huidige contract afloopt in 2036. Het landgoed wil tevens wel een nieuw contract afsluiten voor 30 jaar zodat het voldoet aan de normen van de banken, in hoofdlijnen zal dit gaan over gelijke voorwaarden al mag het Landgoed afwijken.

Er zullen op woensdag 15 en donderdag 16 september kijkdagen worden georganiseerd, u dient zich hiervoor aan te melden via ons kantoor. Indien het aantal gegadigden zo groot is dat het niet binnen deze 2 dagen te plannen is, zal onze makelaar met alle gegadigden een telefonische afspraak maken om zo te bepalen welke partijen na de telefonische bespreking en toelichting over het pand en de erfpacht het meest geintereseerd zijn, met deze gegadigden zal daadwerkelijk de afspraak bevestigd worden.

Home  |  e-mail  |  Inloggen

Woningopties

Nieuwbouw

Actueel

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe projecten?


Sallands Goed is met enige regelmaat betrokken bij diverse nieuwbouwlocaties, voor zowel projectmatige bouw als het kopen van een kavel zonder aanvullende verplichtingen qua aannemer.

Laat u gerust inschrijven bij ons kantoor om op de hoogte gehouden te worden.