Woningdetails

Overzicht  
Dorpsstraat 2
DEN HAM
€ 695.000 k.k.


< Terug naar selectie
Omschrijving
Houdt u van karakteristieke panden op een groot perceel? Dan is deze prachtige villa een buitenkans!
In 1912 is deze voormalige dokterswoning door de Almelose architect B. Vixseboxe ontworpen voor de toenmalige huisarts, leuk detail is dat het pand tot voor kort altijd in gebruik is geweest als woning met aangebouwde dokterspraktijk.
Dit verklaard ook de grote woonoppervlakte van bijna 320 m² en een inhoud van ruim 1600 m³! Ideaal om het pand naast wonen ook te gebruiken voor velerlei andere mogelijkheden, bekijk de plattegronden om een goed beeld te vormen van vele ruimtes in de woning.

Zoals de naam van de straat al doet vermoeden, ligt de woning midden in het dorp met alle voorzieningen op loopafstand. Een prachtig groot perceel van 2290 m², hierdoor veel privacy en groen rond de woning met mooie monumentale oude bomen die het plaatje toch wel afmaken.
De woning beschikt nog over fraaie authentieke details, hoge plafonds, terrazzo vloeren, mooie statige bordestrap en ga zo maar door. De woning is in de loop der jaren goed onderhouden en meerdere onderdelen zijn gemoderniseerd.
Via de straat rijdt u de ruime oprit op, hier is plek voor meerdere auto’s en u kunt zelf de auto stallen in de garage. Via de dubbele voordeur komt u in de vestibule, een tochtsluis om de warmte niet te laten ontsnappen,
vervolgens de mooie lange gang met toilet, toegang tot kelder en de trap. Aan de linkerzijde van de woning benaderd u de praktijkruimte, aan de rechterzijde een ruime woonkamer, via ensuite richting eetkamer en aansluitend ruime woonkeuken met moderne complete keuken om vervolgens via de openslaande deuren het heerlijke overdekt terras te betreden. Middels de keuken is de bijkeuken te bereiken, alsmede de achterentree en vervolgens binnendoor naar de ruime garage.

Aan de linkerzijde de zij-entree voor het praktijkgedeelte, hier een balie met garderobe en toilet, een werkkamer, wachtruimte en vervolgens de doorgang naar het grote kantoor.
Via bordestrap komt u op de overloop van de 1e verdieping, deze beschikt over een separaat toilet, een viertal ruime slaapkamers en een eveneens ruime badkamer.
Het trappenhuis gaat verder naar de tweede verdieping, een zeer riante ruimte met een vijfde slaapkamer, nog een geheel nader in te delen ruimte indien men meer slaapkamers wenst wellicht samen met een tweede badkamer, thans wordt het gebruikt voor opslag.
Met recht een woning voor de liefhebber, iemand die houdt van de charme van de woning maar ook de centrale ligging. Heerlijk genieten van alle vertrekken,
authentieke kenmerken en de riante tuin met nog een prachtige oude (deels vervallen) muur met doorloopje.

Enfin, wij denken dat de uitgebreide media samen met de plattegronden een goede eerste indruk maakt,
wij nodigen u van harte uit voor een uitgebreide rondleiding als uw eerste interesse is gewekt.

Home  |  e-mail  |  Inloggen

Woningopties

Nieuwbouw

Actueel

Sallands Goed heeft diverse nieuwbouwprojecten!


Op dit moment is ons kantoor betrokken bij diverse nieuwbouwlocatie voor zowel projectmatige bouw als het kopen van een kavel zonder aanvullende verplichtingen qua aannemer.

Laat u gerust inschrijven bij ons kantoor om op de hoogte gehouden te worden.