Woningdetails

Overzicht  
Lemelerweg 12
OMMEN
€ 995.000 k.k.


< Terug naar selectie
Omschrijving
Soms, heel soms komen er van die pareltjes voorbij. De laatste keer in Ommen was zo’n 21 jaar geleden toen de huidige bewoners dit prachtige pand “Huize Klein Archem” kochten. Het huis was stevig gebouwd maar niet meer van deze tijd.

Dus begon de enorme klus om het pand weer een goede uitstraling te geven, te moderniseren en te voorzien van alle hedendaagse comfort. Echter zonder afbreuk te doen aan de gedachte van P.J.C. van der Wijck die in 1854 met veel liefde, aandacht en geld dit statige Landhuis heeft laten bouwen.

De locatie was zorgvuldig gekozen door de eerste bewoner, onder aan de Lemelerberg met zijn prachtige natuur, nabij rivier de Regge, echter ook maar 3 km van de stadkern Ommen, station op 2,5 kilometer, nabij onderwijs en internationale school. Tja, wat kan een mens nog meer wensen….

Gelukkig is er erg veel informatie beschikbaar gebleven van dit historische pand, de huidige eigenaar heeft het naastgelegen perceel er bij kunnen kopen waardoor de totale perceel grootte ca 16.400 m² bedraagt. Op dergelijk m² zijn er uiteraard vele gebruiksmogelijkheden voor hobby matige doeleinden maar uiteraard ook voor zakelijke doeleinden.

Onderstaand een beknopte omschrijving van de indeling. Voor een goede indruk kunt u de foto’s bekijken maar ook de plattegronden. Uiteindelijk zal een kijkje in en rondom de woning pas echt recht doen aan dit fantastische geheel.

Via de ruime oprit of het looppad aan de voorzijde komt u bij de statige voordeur, vervolgens een vestibule (voorportaal), de aansluitende gang loopt geheel door naar de achterzijde. Aan de rechterzijde van de begane grond een riante werkkamer met veel maatwerk, een modern toilet, provisiekast (en), de gesloten keuken met moderne apparatuur, aansluitend de achteringang met bijkeuken en last but not least een gewelvenkelder voor koude opslag.
Aan de linkerzijde van de woning de leef vertrekken, de ruime woonkamer en eetkamer zijn en-suite uitgevoerd, beschikken beide over een haard en maatwerk kastenwand zeer sfeervol en passend uitgevoerd. Vanuit beide vertrekken is de grote serre bereikbaar met openslaande deuren naar de prachtige zij-tuin, uiteraard al deze vertrekken met magnifieke uitzichten.

Via de statige trap bereikt u de slaapvertrekken op de verdieping. Zoals u zult verwachten heeft dit een speelse indeling, leuke gangetjes en details! Daarnaast een drietal slaapkamer, een relax ruimte met sauna (ook te gebruiken als 4e slaapkamer), een berging met de cv-installatie. Tevens een ruime badkamer met hoekbad, douche, wastafel en toilet.

Op de hoogste verdieping is nog extra bergruimte voor het geval u het niet kwijt zou kunnen op andere plekken.

Rondom de woning treft u een prachtig aangelegde tuin aan, een prieel, zonneterrassen, bloementuin, boomgaard, Bakhuis, beregeningsinstallatie etc. ontbreken uiteraard niet! De hoofdbijgebouwen bestaan uit een ruime berging alias koetshuis met daarvoor een dubbele carport (10 x 8 meter). Een tweede schuur van 7.80 x 5.90 meter is zeer geschikt voor opslag van tuinmaterieel en aanverwante zaken, tevens hier nog een ruimte voor de aanhanger.
Een ruim bemeten weiland complementeert het geheel.

Home  |  e-mail  |  Inloggen

Woningopties

Nieuwbouw

Actueel

Sallands Goed heeft diverse nieuwbouwprojecten!


Op dit moment is ons kantoor betrokken bij diverse nieuwbouwlocatie voor zowel projectmatige bouw als het kopen van een kavel zonder aanvullende verplichtingen qua aannemer.

Laat u gerust inschrijven bij ons kantoor om op de hoogte gehouden te worden.